VELSEN-ZUID - Eredivisie-degradant SC Cambuur begon vorige week tegen mededegradant FC Emmen met een 2-2 gelijkspel, maar bij Telstar wist de equipe van trainer Sjors Ultee wel de volle buit te pakken (2-3). Het Telstar van Mike Snoei is zodoende na twee speeldagen nog puntloos.

In het kaarten- en penaltyfestival in het BUKO Stadion was de hoofdrol weggelegd voor scheidsrechter Stan Teuben. In de eerste helft gaf de leidsman liefst zeven gele kaarten. Daarbij wees hij twee keer naar de stip in het voordeel van de bezoekets uit Leeuwarden. Milan Smit liet Ronald Koeman junior tweemaal kansloos. Na de eerste treffer van de spits van Cambuur werd het duel tijdelijk gestaakt doordat er vanaf de oosttribune voorwerpen op het veld werden gegooid.

De "Witte Leeuwen", met drie wissels na de rust, gav niet op en kwam heel snel terug in het duel. Invaller Quinten van den Heerik werkte de bal na een corner uit de kluts binnen. Telstar kreeg via onder andere Mohammed Tahiri nog de mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen, maar Cambuur wist halverwege het tweede bedrijf de marge weer op twee te brengen. Michael Breij schoot een vrije trap prachtig raak: 1-3. Daarna werd er door de supporters opnieuw bier gegooid, waardoor beide ploegen naar de catacomben gingen.

Vlak na de hervatting moest Jayden Turfkruier inrukken met rood, maar Telstar wist ondanks de man minder op het veld via Zakaria Eddahchouri toch terug in de wedstrijd te komen. Bij de laatste corner ging keeper Ronald Koeman jr. nog mee naar voren, maar de zoon van de bondscoach kon geen heldenrol pakken.