UTRECHT - In het KNVB-bekertoernooi heeft USV Hercules net niet opnieuw kunnen stunten. Na de zege op Ajax (3-2) kwam het tegen SC Cambuur op een 2-0 voorsprong, maar de Friezen wonnen na verlenging: 3-4.

De derdedivisionist kende een droomstart op het jeugdcomplex van FC Utrecht. Van Kaam liep Paulina omver en Lahri schoot de penalty binnen. Cambuur bakte er daarna weinig van, al roken Van Kaam en Uldrikis voor rust wel aan de gelijk. Na een Utrechtse counter werd het zelfs 2-0. De bal kwam met wat fortuin bij Lahri en die scoorde met een machtige omhaal. SC Cambuur zette aan en bracht de spanning terug. Smit verzilverde een penalty nadat Nartey was gevloerd en de laatste tikte even later ook de 2-2 binnen. Cambuur zocht het winnende doelpunt en was daar tweemaal heel dichtbij,maar doelman Vonk en de paal stonden die in de weg. Hercules had nog energie over en in de extra tijd raakte Fichtinger de paal en schoot Van Hussen op de lat.

In de verlenging leverde Kooistra al snel een uitstekende voorzet af en Smit kopte Cambuur op voorsprong. Hercules bleek niet geknakt en na een vrije trap schoot Zwart de 3-3 tegen de touwen. Streng rook vervolgens aan de winnende,maar Van Osch keerde diens kopbal. Strafschoppen leken aanstaande, maar Breij dacht daar anders over en schoot Cambuur naar de kwartfinale tegen Vitesse en de bekerdroom van Hercules aan duigen.