LEEUWARDEN - Een paar dagen na het bereiken van de halve finale van de KNVB-beker heeft SC Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie dure punten laten liggen tegen VVV-Venlo. De ploeg van trainer Henk de Jong kende een bliksemstart en kwam tweemaal een voorsprong, maar dat bleek net genoeg voor de zege: 3-3.

SC Cambuur zegevierde midweeks tegen Vitesse in de kwartfinale, maar in de competitie draait de ploeg van Henk de Jong al enkele weken stroef. De club uit Leeuwarden is zeer productief, maar krijgt ook erg veel goals tegen. En dat verhaal werd in de wedstrijd tegen VVV nog eens naverteld.

De ploeg uit Leeuwarden kende een ijzersterke start en leidde na tien minuten al met 2-0 door treffers van Roberts Uldrikis en een eigen doelpunt van Roel Janssen, maar nog voor het half uur was VVV langszij gekomen dankzij Martijn Berden en Michalis Kosidis.

Tien minuten voor tijd dacht Remco Balk te scoren met een handsbal, maar de arbitrage had de overtreding geconstateerd. Balk kreeg geel, alweer zijn tiende van het seizoen. Vlak daarna maakte Uldrikis met zijn hoofd de 3-2. Het leek de winnende treffer te zijn, maar Milan Robberechts dacht daar diep in blessuretijd anders over: 3-3.