SITTARD - Fortuna Sittard heeft ondanks een 0-2 achterstand bij rust een punt overgehouden aan het thuisduel met SC Heerenveen. In Limburg eindigde het in een enerverend duel in 3-3.

Fortuna Sittard werd in eigen huis direct in de verdediging gedrukt en hield nog lang stand dankzij Verrips, die knap redde op een uithaal van Brouwers en een inzet van dichtbij van Van Amersfoort. De doelman was echter kansloos op een schot uit de draai van Sahroui en een prachtig wreefschot van Brouwers.

De thuisploeg had behoudens een schot op de lat van Lonwijk weinig had laten zien, maar kwam door een door Halilovih benutte penalty en een rake kopbal van Guth na de rust langszij. Brouwers bracht Heerenveen weer op voorsprong en na de gelijkmaker, door een knap schot van Halilovic, trof hij ook nog de lat waardoor er geen winnaar kwam.