SÚDWEST-FRYSLAN - Vind je duurzaamheid belangrijk en wil je bijdragen aan een schone een duurzame samenleving? Doe dan mee aan de zonnepanelenactie van de gemeente Súdwest Fryslân. Zonnepanelen zijn een verstandige keuze. En wist je dat wat je met zonnepanelen bespaart op je energiekosten, vaak meer is dan de rente op jouw spaarrekening? Een extra reden om de opties serieus te bekijken. Inwoners mét een eigen woning in Súdwest-Fryslân ontvangen in september een brief waarin wordt uitgelegd hoe de actie werkt.

Uit­leg actie
Met de zonnepanelenactie kun je tegen een lagere prijs zonnepanelen kopen. Het enige dat je hoeft te doen is je aan te melden via de website www.duurzaambouwloket.nl/actiesudwestfryslan. Een regionale zonnepanelenspecialist komt dan bij jou langs voor een advies en aanbod op maat.

Dit is vrijblijvend en kosteloos. Besluit je om de zonnepanelen te laten plaatsen, dan kun je als particulier de btw terugkrijgen van de Belastingdienst. Binnen deze actie verzorgt een administratiekantoor dit gratis voor jou.

Hoe kan ik mee­doen?
Meedoen aan de actie is eenvoudig. Je schrijft je uiterlijk 1 december 2019 vrijblijvend in via www.duurzaambouwloket.nl/actiesudwestfryslan. De installateur neemt dan contact met jou op om een afspraak te maken en brengt vrijblijvend en kosteloos een offerte op maat uit. Als je akkoord gaat, plaatst de installateur de zonnepanelen.

Bij­een­kom­sten
Wil je meer weten over de zonnepanelenactie? Kom dan naar een van onze bewonersavonden, waar natuurlijk ook ruimte is voor het stellen van vragen:

- woensdag 25 september, inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur in Het Convent in Bolsward (Groot Kerkhof 1A).
- woensdag 9 oktober, inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur in De Klameare in Workum (Merk 1).
- donderdag 10 oktober, inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur in De Stolp in Sneek (Smidsstraat 6).

Naar verwachting zijn de bijeenkomsten rond 22.00 uur afgelopen. Aanmelden voor één van de bijeenkomsten kan via www.duurzaambouwloket.nl/actiesudwestfryslan. Heb je je niet aangemeld? Dan kun je altijd op de avond van de bijeenkomst langskomen om te kijken of er nog plek is.

Meer in­for­ma­tie
Kun je niet aanwezig zijn bij één van de bewonersavonden? Op de website vind je meer informatie.

Heb je vragen? Mail dan naar info@duurzaambouwloket.nl (met als onderwerp: ‘Actie zonnepanelen’) of bel met het Duurzaam Bouwloket: 072 743 39 56. Hieronder vind je nog een aantal veelgestelde vragen.

Veel­ge­stel­de vra­gen
Vraag: Tot wanneer kan ik mij aanmelden voor de actie?
Antwoord: Tot uiterlijk 1 december kun je je aanmelden voor de actie. Daarna volgt er een huisbezoek voor meer informatie.

Vraag: Tot wanneer kan ik een akkoord geven op de offerte?
Antwoord: Deze termijn staat specifiek in de voorwaarden van de desbetreffende installateur. In deze voorwaarden staat aangeven tot wanneer zij een akkoord kunnen geven.

Vraag: Ik heb net zonnepanelen aangeschaft en nu krijgen we de mogelijkheid voor korting. Ik wil achteraf gebruik maken van de korting. Kan dat?
Antwoord: Helaas is dit niet mogelijk. Wij kunnen achteraf geen korting bedingen bij de installateurs.

Vraag: Wat is het voordeel van deze actie?
Antwoord: Het voordeel zit hem niet in de terugvraag van BTW. Die krijg je namelijk ook als je zelf zonnepanelen regelt via een installateur. Het grote voordeel zit vooral in het feit dat er door vraagbundeling gelijktijdig ingekocht kan worden. Een soort van Bulk inkoop! Door een grotere massa te bestellen kun je een betere korting bedingen bij de leveranciers van zonnepanelen (de hardware). De installateurs bestellen die altijd individueel bij de leveranciers, waar er door administratie en dergelijke meer kosten worden gemaakt.