SNEEK - Een ontbijtje bij de burgemeester op het Stadhuis. Dat doe je niet elke dag. Vandaag waren groep 6/7/8 van de CBS de Reinbôge uit Tjerkwerd uitgenodigd door burgemeester Jannewietske de Vries voor het Burgemeestersontbijt. Een goede start van de dag! Bakkerij Puur Posthuma uit Wommels zorgde voor het lekkere en gezonde ontbijt. Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt.

Een goed begin van de dag

Súdwest- Fryslân doet graag mee aan het Burgemeestersontbijt omdat de gemeente wil dat kinderen gezond kunnen opgroeien. En daar hoort een goed ontbijt bij.

Tijdens het ontbijt werd gesproken waarom een ontbijt zo belangrijk is. En wat de kinderen zelf graag eten bij het ontbijt. Maar ook wilden de kinderen graag weten hoe je burgemeester kunt worden en vertelde bakker Nyncke Posthuma over haar mooie werk.

Ontbijten is belangrijk

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om het ontbijt op school aan te bieden. Zo’n 200 gemeenten in heel Nederland doen deze week mee aan het Burgemeestersontbijt. Van 7 tot 11 november is de landelijke week van het Nationaal Schoolontbijt.