SNEEK - Deze tour reist door heel Fryslân om aandacht te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid. In de Escape Caravan ervaar je hoe frustrerend het leven kan zijn wanneer je moeite hebt met basisvaardigheden zoals lezen en schrijven. Hoe is het om moeite te hebben met taal of rekenen? De caravan is ingericht als een escaperoom waarin verschillende uitdagingen voltooid moeten worden om te kunnen ‘ontsnappen’. Worstel je door de opdrachten heen. Zo voelt het dus om laaggeletterd te zijn!


In Nederland zijn nog steeds veel mensen die moeite hebben met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen en met de computer werken. In de gemeente Súdwest-Fryslân gaat het zelfs om 1 op de 7 inwoners. Zij kunnen hier veel last van hebben in het dagelijks leven. Het is niet altijd makkelijk om dit bespreekbaar te maken of op te merken. Terwijl het wél bespreken een wereld van verschil kan maken.

Maar hoe maak je het bespreekbaar? Wat kun je eigenlijk doen, wat wordt er al gedaan en wat moet er nog gebeuren? Op deze vragen en meer krijg je antwoord bij de Great Escape Caravan Tour.

Op woensdag 13 april is de Great Escape Caravan Tour in Sneek. Tussen 12.00 en 13.00 uur gaan wethouder Mirjam Bakker en Rixt Heegsma, directeur van de Bibliotheek Mar en Fean de strijd aan in de caravan. Wie weet als eerste te ‘ontsnappen’ aan de lees- en taaluitdagingen?

Locatie: bij het Waltaplein – tegenover het Súdwesthûs Marktstraat 8, Sneek
Tijd: van 11.00 – 16.00 uur

In de caravan kunnen 1 of 2 spelers verschillende uitdagingen voltooien. Op een punt lopen de spelers echter vast. De hints die je krijgt zijn weinig behulpzaam. “Het staat er toch!” “Kun je niet lezen?” Pffoe, zo voelt het dus om laaggeletterd te zijn! De Great Holiday Escape vormt het perfecte startpunt voor een waardevol gesprek over laaggeletterdheid.